Smoked Dog

Client
The Barber Shop

Services
design identitate, dezvoltare aplicații ale noii identității.

Smoked Dog este un brand creat si desenat pentru unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de produse cosmetic dedicate barbatilor, din Romania.

Strategia de brand si design-ul de ambalaj raspund nevoii de a integra o gama diversificata de produse si de expunere pe diferite tipuri de etichete si ambalaje, atat pe raftul traditional, dar mai ales pe cel din e-shop.

In 2023, la peste doi ani de la lansarea Smoked Dog pe piața românească, numărul de produse s-a dublat iar cifra de afaceri a crescut organic cu 30% în fiecare an.
SMOKED DOG este parte a brandului „The Barber – Frizerie Autentică”.
În anul 2014 antreprenorul Cristian Dobrinoiu punea, cu succes, bazele unui nou tip de frizerie în Bucuresti.
În 2021, la aproximativ 7 ani de la acel moment, lansează un brand nou de produse cosmetice pentru barbați sperând că va avea același succes ca și frizeriile.
A fost momentul în care Anathomia a realizat identitatea vizuală și design-ul de ambalaje pentru produsele SMOKED DOG.

Cristian Dobrinoiu, antreprenorul care a creat Smoked Dog:
Smoked Dog este o idee ce mi-a venit undeva pe la mijlocul pandemiei, prin vara lui 2020. Avand foarte mult timp liber am inceput sa gandesc un brand de produse cosmetice pentru barbati, un brand ceva mai diferit, mai fresh, iesit din tiparele brandurilor obisnuite. In dezvoltarea produselor am folosit tot ce am invatat in cei mai bine de 7 ani de experienta in industria produselor de barbering, de la ingrediente, gama de produse, absolut tot a fost gandit pana la cel mai mic detaliu. Produsele cosmetice sunt realizate in Romania si au in mare peste 95% ingrediente derivate din natura, de branding ne-am ocupat impreuna cu cei de la Anathomia, o echipa foarte misto careia tin sa ii multumesc pe aceasta cale.

Construirea și gestionarea unui brand puternic este mai importantă ca niciodată. Mai ales în industria cosmetică, unde competiția este acerbă, un brand bine definit și o identitate vizuală distinctivă pot face diferența între a fi doar un alt produs pe piață și a fi preferatul clienților.

Unul dintre proiectele noastre recente a fost colaborarea cu unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de produse cosmetice dedicate bărbaților din România. Am avut privilegiul de a dezvolta și desena brandul lor, împreună cu strategia de brand și design-ul de ambalaj. Obiectivul nostru a fost de a integra o gamă diversificată de produse și de a le expune eficient pe rafturile tradiționale, dar mai ales pe platformele de e-commerce.

Începând cu strategia de brand, am luat în considerare nevoia de a diferenția acest brand într-un peisaj deja aglomerat. Am identificat valorile de bază și am conturat o viziune clară pentru brand, care să îl distingă și să îl facă relevant pentru publicul său țintă. Am creat un univers coerent și autentic, care să comunice personalitatea și promisiunea acestui brand.

Pe măsură ce am trecut la design-ul de ambalaj, am avut în vedere aspecte practice și estetice. Am dezvoltat etichete și ambalaje care să se remarce pe rafturile magazinelor și să ofere o experiență plăcută clienților atunci când interacționează cu produsele. Am adaptat design-ul pentru a se potrivi pe diferite tipuri de ambalaje și pentru a asigura coerența și recunoașterea brandului pe diverse canale de distribuție.

În final, rezultatele proiectului nostru au fost remarcabile. Am reușit să creăm un brand puternic și atrăgător, care să se diferențieze în piață și să își câștige locul în inimile și în casele clienților săi. Suntem mândri de contribuția noastră la succesul acestui brand și suntem recunoscători pentru încrederea acordată de către clienții noștri.

Explorează...

Articolele Anathomia.

Portofoliul Anathomia.